USB-C og DisplayPort Alternate Mode

usb c cable on white surface

USB-C er en ny type USB-kontakt som er designet for å forenkle tilkoblingen av elektroniske enheter. Den har en reversibel design som gjør det enkelt å koble den til riktig vei, og den støtter en rekke forskjellige funksjoner, inkludert videooverføring.

DisplayPort Alternate Mode er en spesifikasjon som gjør det mulig å bruke USB-C-kontakten til å overføre videosignaler. Dette betyr at du kan koble en ekstern skjerm til en USB-C-enhet uten å måtte bruke en separat adapter.

DisplayPort Alternate Mode støtter en rekke forskjellige videooppløsninger, opptil 8K UHD (3840 x 2160 piksler) ved 60 Hz. Den støtter også forskjellige refresh rates, opptil 144 Hz.

Fordelene med DisplayPort Alternate Mode

DisplayPort Alternate Mode har flere fordeler sammenlignet med tradisjonelle videooverføringsmetoder:

 • Enkelt å koble til: USB-C-kontakten er reversibel, noe som gjør det enkelt å koble den til riktig vei.
 • Kompakt: USB-C-kontakten er mindre enn tradisjonelle videokontakter, noe som gjør den mer kompakt og enkel å ta med seg.
 • Støtter en rekke forskjellige funksjoner: USB-C støtter en rekke forskjellige funksjoner, inkludert strømoverføring og dataoverføring.

Hvordan bruke DisplayPort Alternate Mode

For å bruke DisplayPort Alternate Mode trenger du en USB-C-enhet som støtter funksjonen, og en skjerm som har en DisplayPort-inngang. Du trenger også en adapter eller kabel som støtter DisplayPort Alternate Mode.

Hvis enheten din støtter DisplayPort Alternate Mode, vil du vanligvis se en DisplayPort-logo på USB-C-porten. Hvis skjermen din støtter DisplayPort, vil du vanligvis se en DisplayPort-inngang.

For å koble enheten din til skjermen, kobler du USB-C-kabelen til USB-C-porten på enheten din og til DisplayPort-inngangen på skjermen.

Når enheten din er koblet til skjermen, vil du vanligvis se et videosignal på skjermen. Du kan deretter justere skjerminnstillingene dine for å få det beste bildet.

Eksempler på USB-C-enheter som støtter DisplayPort Alternate Mode

De fleste moderne bærbare datamaskiner, nettbrett og telefoner støtter DisplayPort Alternate Mode. Du kan også finne USB-C-skjermer som støtter funksjonen.

Her er noen eksempler på USB-C-enheter som støtter DisplayPort Alternate Mode:

 • Bærbare datamaskiner: MacBook Air, MacBook Pro, Dell XPS 13, HP Spectre x360, Microsoft Surface Laptop 4
 • Nettbrett: iPad Pro, Samsung Galaxy Tab S8, Microsoft Surface Pro 8
 • Telefoner: iPhone 13 Pro, Samsung Galaxy S22 Ultra, Google Pixel 6 Pro

Konklusjon

DisplayPort Alternate Mode er en praktisk måte å overføre videosignaler fra en USB-C-enhet til en skjerm. Den er enkel å bruke og støtter en rekke forskjellige funksjoner.

En tanke om “USB-C og DisplayPort Alternate Mode

 1. Avatar of Charles Shore
  Charles Shore sier:

  I’ve been browsing online more than three hours lately, yet I by
  no means found any attention-grabbing article like yours.
  It is lovely value enough for me. In my opinion, if all site owners and bloggers made good content as you probably did, the web will likely be
  much more useful than ever before.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *